U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwsarchiefBedankt kastanjebomen

Bedankt kastanjebomen

BEDANKT

Ze zijn er geweest. De kastanjebomen met hun witte kaarsen. Kastanjebomen kunnen erg oud worden, wel honderden jaren. Deze niet. In hun puberteit zijn ze al omgezaagd.

Deze bomen waren geplaatst in dezelfde periode als de huizen langs het Muiderbos. In 2002 werd in de Haarlemmermeer de kastanjeziekte geconstateerd. Er werd door de toenmalige regering in 2005 € 275.000 beschikbaar gesteld voor onderzoek, maar dat heeft nog niet tot een oplossing geleid.

De kastanjebomen waren ziek en konden niet gereanimeerd worden. Ze zullen worden vervangen door een ander type boom: de Amber. Een vrolijk kleurende boom in de herfst. Deze boom heeft wel veel zon nodig om te groeien.

Wat heeft de kastanjeboom ons zoal gegeven. De boom haalde voor ons fijnstof uit de lucht. Gaf schaduw en voorzag ons van schonere lucht. In de herfst begon de zoektocht naar duizenden kastanjes die werden gestopt in menig fietstas, jas en plastic zak. Ook gaf hij ons een fietspad dat glad van de regen werd door het vallende blad.

Het is voorbij, over. Bedankt kastanjebomen dat ik 28 jaar van jullie mocht genieten.

Chestnuts 01  Chestnuts 03

Chestnuts 04   Chestnuts 05