U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwsarchiefOnze koek en zopie kraam

Onze koek en zopie kraam

Hoe het allemaal is begonnen:

Winter 2011-2012: Er ligt ijs en er kan veel geschaatst worden op natuurijs. Van diverse kanten, maar met name via twitter www.twitter.com/WijkraadOverbos komen er veel reacties binnen dat men een Koek & Zopie kraam mist.

Tijdens vergaderingen wordt dit besproken en al gauw blijkt dat de gehele wijkraad dit een prachtig initiatief vindt.

In de zomer van 2012 wordt er budget aangevraagd voor een Koek & Zopie kraam op het ijs van de vijver van het wijkpark Overbos, mocht het genoeg gaan “diep”vriezen. Deze wordt  gehonoreerd met een klein budget van “slechts” 250 Euro voor een kraam. De kosten van de inkopen moeten we proberen uit de verkoop van de producten te halen.

De week van 14 januari 2013 begint het te vriezen en er ontstaat een lichte hoop en “ijskoorts”. Het weekend van 18 januari wordt er wel al af en toe geschaatst, maar de wijkraad vindt het nog niet  verantwoord, met name ook door de sneeuwval die zondags  zou volgen. Het gaat echter steeds meer vriezen en woensdag 23 januari neemt onze secretaris twijfelend een kijkje op het ijs. Het blijkt dik genoeg te zijn en er zijn zelfs buurtbewoners al druk aan het vegen zijn om het ijs sneeuwvrij te maken. In allerijl wordt er met spoed door sponsors een kraam geregeld ( www.marktkramen.nl ), een aggregaat ( www.hap-haarlemmermeer.nl ) en ketels om alles in warm te houden (www.jomaverhuur.nl).

Deze mensen zijn we dan ook mega DANKBAAR!

Zaterdag 26 januari:

HET IS ZOVER! Om 8.30 uur is onze secretaris al aanwezig en heeft hij al gezorgd voor de inkopen. De kraam wordt geleverd en de stroom aangesloten. Echter begeeft de aggregaat het al na een half uurtje. Maar daar is onze redder in nood, een bewoner die zich samen met vrouwlief altijd al heeft ingezet voor de wijk, onze aller Cees. Bij hun huis mogen we stroom tappen waar alles op kan draaien en zo wordt de dag gered.

Dezelfde buurtbewoners die de hele week al aan het vegen zijn geweest, zijn zaterdag ook weer aanwezig en hebben de gehele dag zich vrijwillig ingezet om het ijs schaatsbaar te houden. Ook deze MANNEN: BEDANKT!

Zo word het een dag vol plezier, maar belangrijker: een stuk saamhorigheid binnen de wijk. We zijn erg blij met het resultaat  en doen het een volgende keer graag weer. De vele reacties waren super positief en hebben ons goed gedaan. Nu weten we waarom we ook alweer in de wijkraad zitten: Met elkaar en voor elkaar in de wijk Overbos.

Er zijn heel wat mensen geweest die nog een vrijwillige bijdrage hebben gegeven en mensen die geen geld teruggave wilden, ondanks dit hebben we toch nog een verlies gedraaid, helaas. Dus de prijzen zullen volgend jaar iets omhoog gaan. De mensen die financieel hebben gesteund willen we ook heel erg bedanken. Alle tips (bijvoorbeeld: muziekje erbij) worden meegenomen.

Bewoners van Overbos: BEDANKT voor een topdag.

N.B.:Er zijn vele foto´s gemaakt, zie www.oypo.nl/pixxer.asp?id=9A26C0629BF2A014

Collage Shirley2