U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwsarchiefZomerfeest 2015

Zomerfeest 2015

Flyer zomerfeest 2015
Het grote evenement in onze wijk

Op zaterdag 27 juni wordt dit feest voor de elfde maal georganiseerd door de Wijkraad Overbos, in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en Meerwaarde.

Het vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats in het Wijkpark nabij winkelcentrum ’t Paradijs.

De wijkraadsleden zijn reeds maanden bezig met de voorbereidings-werkzaamheden, en gaan zich tijdens de dag zelf, samen met de andere vrijwilligers, naar hun beste vermogens inzetten.

Ook dit jaar staat het Zomerfeest weer bol van activiteiten en belooft het opnieuw een groots spektakel te worden. Laten we met z'n allen duimen voor net zulk mooi weer als de voorgaande jaren.

Het Zomerfeest wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij een subsidie wijkbudget van de gemeente Haarlemmermeer.

Gezonde sport voor de jeugd

Samen met Sportservice Haarlemmermeer en Meerwaarde wordt weer groots uitgepakt met allerlei sport- en spelactiviteiten.

Voor kinderen is een sportprogramma samengesteld met onder andere een enorme stormbaan, voetbal en vele sport en dance clinics.

In de vijver kan met kano's gevaren worden.

Al deze activiteiten staan in het teken van het JOGG project (Jongeren Op Gezond Gewicht), een wijkgerichte aanpak waarbij meerdere partijen in de wijk Overbos zich inspannen voor een gezonde jeugd.

De aanpak is erop gericht om kinderen en ouders bewust te maken van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging.

Zo is het drinken van water in plaats van zoete frisdranken veel beter voor je.

Sport dance 3

Bij de activiteiten staat dan ook een grote watertank waar gratis drinkzakjes met water worden uitgedeeld. De wijkraad draagt langs deze weg bij aan de lokale JOGG-aanpak in Overbos.

Andere activiteiten
Djembe WS

Verder zijn er voor jong en oud ook weer vele workshops en activiteiten op andere gebieden.

• Frans Sturm geeft weer zijn djembe workshops.
  • Er zijn optredens van de jongleur en acrobaat, Jos Tipker.
  • Meerwaarde gaat verantwoorde smoothies maken o.l.v. een voedingsdeskundige (Anniek Sturm).
  • Ook zullen de country line dancers van Lunatic weer hun bijdrages leveren.
Meerradio

De DJ's van Meerradio presenteren van 12:00 tot 18:00 hun radioprogramma's live vanaf een vaste locatie in het wijkpark.

De reporter van Meerradio doet in de radio-uitzending regelmatig verslag van het evenement met interviews en reportages.

Meerradio def
De Braderie

Traditiegetrouw is er de bekende braderie in het wijkpark, dit jaar met meer dan 100 kramen!

Braderie WS

Hier prijzen de kraamhuurders hun diversiteit aan waren aan en zijn er verschillende organisaties aanwezig om hun activiteiten te promoten. Het is altijd leuk om even langs de kramen te slenteren en te kijken of er iets voor u bij is.

Uiteraard kunt u ook de Wijkraad hier vinden met een kraam, centraal in het Wijkpark van Overbos. Wilt u meer weten over wat er leeft en speelt in uw wijk, dan kunt u deze dag bij ons terecht.

Primeur van dit jaar: Snackbar 't Paradijs staat met een bar en terras bij de vijver.

Echt, dit gezellige evenement mag u niet missen.