U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwsarchief

Op deze pagina vind u het nieuwsarchief  van de wijk Overbos Hoofddorp.

 

Open Dag De Boskern

Flyer open huis Boskern

Hoofddorp aan zee

PosterOrig

Ken je kinderen tussen de 9 en 12 jaar die niet op vakantie kunnen? Of veel te kort?
Dan is Hoofddorp aan Zee een leuke week, speciaal voor hen.
Van 22 tot en met 25 augustus in de Fruittuinen in het centrum van Hoofddorp.
 
In een spannende vakantievierdaagse maken de kinderen, samen met kunstenaars, een bijzonder project. Ze bedenken zelf, of samen, een kunstwerk of juist iets heel anders voor in het nieuwe stadspark ‘Hoofddorp Centraal’.
Vier dagen lang kunst én natuurlijk plezier maken op het kleine festivalterreintje in het centrum van Hoofddorp. Een onvergetelijke week met professionele begeleiding.
 
Hoofddorp Aan Zee begint op dinsdagochtend en op vrijdagavond wordt de week op een bijzondere manier afgesloten. Voor eten en drinken wordt overdag gezorgd. Vrijdag wordt afgesloten met avondeten en de eindpresentatie in de avond. De kinderen laten zien aan familie en vriendjes wat zij hebben gemaakt.
 
Aanmelden doe je via www.kinderenaanzee.nl. Het inschrijfgeld is €20,- per kind voor de hele week.

Beheer en onderhoud buitenruimte

Gelegenheid tot meepraten bij een bijzondere wijkraadvergadering in De Boskern

Themaverg02

Op dinsdag 10 mei (19:30 - 22:00, zaal open 19:00) vindt in De Boskern een bijzondere vergadering van de wijkraad plaats over het thema:

“Beheer en Onderhoud Buitenruimte”

In deze vergadering geeft Michael Ardewijn, gebiedsbeheerder Overbos, uitleg over zijn werk. Heeft u vragen over bijvoorbeeld groen, verharding of verkeer, dan is er gelegenheid deze aan hem te stellen.
Met het succes van de jaarlijkse bewonersavonden in ons achterhoofd hebben we besloten om dit jaar een aantal bijzondere vergaderingen te houden. Deze zijn gericht op het bespreken van een specifiek, vooraf aangekondigd thema.
Deze “thema vergaderingen” worden steeds gehouden in de Boskern.
Wijkbewoners die interesse hebben in het thema, worden van harte uitgenodigd om deze vergaderingen bij te wonen.
 
Overigens ....
De wijkraad vergadert 1x per maand (11x per jaar). De gewone vergaderingen worden gehouden in De Ark van 19:30 tot ± 22:00 en zijn ook openbaar. Gasten zijn welkom, mits zij zich van te voren aanmelden bij het secretariaat.
Themaverg 20160510 v1

Financieel café Hoofddorp Overbos

Humanitas logo GemHlmmeer Logo green v2 logoMV
Humanitas start in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, de wijkraad Overbos en de Stichting Maatvast in Sociaal Cultureel centrum “De Boskern” een proef met het ”Financieel Café“ Hoofddorp Overbos.
Het Financieel Café biedt laagdrempelige ondersteuning aan mensen met een financiële of administratieve vraag.
Bewoners kunnen zonder afspraak binnenlopen met zeer uiteenlopende vragen over het ordenen van hun administratie, het maken van een bestedingsplan, het aanvragen en invullen van formulieren voor toeslagen of DigiD of het uitleggen van een ingewikkelde brief.
De vrijwilligers van "Humanitas Financieel Café" bieden een luisterend oor, geven uitleg en hulp zodat mensen zelf verder kunnen, of verwijzen hen naar de juiste instantie.
Voorlopig streeft men ernaar om in de 2de helft van mei te starten.
Money

Voor deze proef in onze wijk zoekt Humanitas:

VRIJWILLIGERS FINANCIEEL CAFÉ

Hebt u goede sociale vaardigheden, hebt u geduld, kunt u georganiseerd werken, heeft u financiële en administratieve ervaring en werkt u graag in een team?
Dan bent u bij Humanitas Financieel Café aan het goede adres.
 
Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers goed voorbereid aan de slag gaan, bieden we iedere nieuwe vrijwilliger een introductiebijeenkomst en een basistraining aan. Een aantal malen per jaar zijn er vrijwilligers- of intervisiebijeenkomsten.
Bij de uitvoering van de werkzaamheden is er begeleiding van een coördinator.
 
Om het werk als vrijwilliger goed te kunnen doen, moeten een aantal zaken geregeld zijn. Humanitas zorgt voor een WA-verzekering tijdens het werk en vergoedt de noodzakelijk te maken onkosten. Er is zorg en aandacht voor een veilige werkomgeving.
 
Neem voor aanmelding en meer informatie contact met ons op: Via 06-21357059 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waaks! in Overbos

 

De aanpak van woninginbraken heeft een hoge prioriteit voor de gemeente en de politie. Vorig jaar heeft de politie ongeveer 90 verdachten van woninginbraken in de gemeente Haarlemmermeer aangehouden. Een groot deel van de aanhoudingen kwam doordat alerte inwoners direct 1-1-2 hebben gebeld als ze een verdachte situatie zagen. Dit willen we graag uitbreiden, want het aantal woninginbraken in de gemeente is te hoog. Uw hulp daarbij is echt nodig. Daarom krijgen alle hondenbezitters van de gemeente een brief over Waaks!

Waarom deze brief

Als hondenliefhebber laat u dagelijks uw hond(en) uit. U kent uw eigen wijk uiteraard erg goed. U herkent daardoor ook sneller verdachte situaties. Het is u misschien al eens opgevallen dat er onbekende personen “veel belangstelling hebben voor een bepaalde woning” terwijl u weet dat de bewoners er niet zijn. Die informatie kan voor de politie erg belangrijk zijn om mogelijke inbrekers aan te houden.

Project WAAKS!

De gemeente wil in Hoofddorp (Noord, Overbos en Bornholm) daarom graag met u en andere hondenbezitters gaan samenwerken om meer daders van woninginbraken aan te kunnen houden. Daarom starten wij op 9 en 10 februari 2016 het project WAAKS! in Hoofddorp!

Wat is WAAKS!?

Waaks! is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en de hondenbezitters. U wordt gevraagd om extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van uw hond(en) en deze situaties te melden bij de politie via 1-1-2. Uw eigen veiligheid staat uiteraard voorop. Wij verwachten dus niet dat u zelf ingrijpt bij een verdachte situatie, maar wel dat u 1-1-2 belt. Meldt u daarbij aan de meldkamer dat u mee doet met het project WAAKS!. Zo kan de politie zorgen voor een goede terugkoppeling van uw melding. Als WAAKS! deelnemer draagt u vrijwillig bij aan het vergroten van de veiligheid in uw wijk. Wij stellen het erg op prijs als u samen met ons en de politie hieraan wilt meewerken.

Informatieavond

Op dinsdag 9 februari en op woensdag 10 februari 2016 is een informatieavond over het project WAAKS!. U kunt zich aanmelden voor één van de informatieavonden.

Dinsdag 9 februari 2016

Locatie: De Boskern, Liesbos 24 te Hoofddorp Overbos

Woensdag 10 februari 2016

Locatie: Raadhuis Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp

Programma:

19:15 – 19.30 uur: Inloop met koffie / thee

19:30 – 19:35 uur: Opening

19:35 – 20:45 uur: Presentatie door gemeente en politie

20:45 – 21:15 uur: Ruimte voor vragen en discussie

21:15 – 21:30 uur: Afsluiting

Aanmelden

Om van te voren duidelijkheid te hebben over het aantal personen die aanwezig zijn verzoeken wij u zich aan te melden voor één van de informatieavonden. Dat kunt u doen door het sturen van een e-mail met uw naam en adres naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld specifiek welke avond (9 of 10 februari) u aanwezig wilt zijn. Op de avond zelf kunt u beslissen of u mee wilt doen met het project. Indien u wel mee wilt doen met WAAKS! maar u kunt niet naar de avond komen, dan kunt u zich ook aanmelden middels dit aanmeldformulier. Stuur dit formulier tevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Heropening De Boskern

Wethouder heropent De Boskern

Op woensdag 18 november aanstaande om 15.00 uur heropent wethouder Steffens het opgeknapte wijkgebouw De Boskern in de wijk Overbos in Hoofddorp. Met de aanpassingen moet de Maatvast-locatie nog meer voldoen aan de behoefte uit de buurt naar een eigen ontmoetingsplek.

Flyer Heropening Boskern2
De wijkraad Overbos en Stichting Maatvast hebben de handen ineengeslagen. Beide instanties waren het er over eens dat De Boskern vanwege gebrekkige en gedateerde faciliteiten niet meer voldeed aan de eisen van de huidige tijd.

Besloten werd tot het opknappen van het interieur en de voorzijde van het pand. Maarten Askamp, directeur van Maatvast: “Het interieur en de uitstraling van de Boskern waren tot voor kort niet uitnodigend. Met de aanleg van een mooie voortuin, het schilderen van de ontmoetingsruimte en het aanleggen van een professionele keuken, kunnen we met trots onze bezoekers ontvangen. De faciliteiten maken dat we ook kunnen starten met maaltijdbijeenkomsten. Onze ervaring is dat dat daar veel behoefte aan is.”

Secretaris van de wijkraad Overbos Johan Trompert is het eens met deze bevindingen: “Als wijkraad krijgen we steeds meer signalen dat met name ouderen zich eenzaam voelen. Vanuit een groeiende behoefte in de wijk aan ontmoeting en het tegengaan van deze vereenzaming heeft de wijkraad Overbos het initiatief genomen om een huiskamer voor de wijkbewoners in te richten: Het Praathuis. Hier kan men terecht voor een praatje, een kopje koffie, het doen van een spelletje of ondersteuning op tal van gebieden.
Inmiddels hebben zich al tien vrijwilligers aangemeld die zich willen inzetten voor deze laagdrempelige ontmoetingsplaats. Dit hebben wij kunnen realiseren dankzij een hechte samenwerking met Meerwaarde en Stichting Maatvast.”

Wethouder Marjolein Steffens van de gemeente Haarlemmermeer verricht op 18 november de officiële (her)openingshandeling. Gezien het feestelijke karakter van de bijeenkomst wordt zorggedragen voor muzikale omlijsting met een hapje en een drankje. Stichting Maatvast en de wijkraad Overbos rekenen op een grote toeloop van geïnteresseerde wijkbewoners, organisaties en samenwerkingspartners.

MEER VOOR ELKAAR - VERVOLG

Wijkbewoners uitgenodigd voor overleg

Meervoorelkaar    Een aantal bewoners van onze wijk wordt uitgenodigd om tijdens een maaltijd mee te praten over wat de overgang van landelijke overheidstaken naar de Gemeente voor onze wijk kan en moet betekenen.

Op 27 augustus heeft een brainstormsessie plaatsgevonden over de gevolgen van, en wensen bij de invoering van het "Sociaal Domein" (zie eerdere berichtgeving hierover op deze site). Hieraan werd deelgenomen door vertegenwoordigers van diverse in onze wijk actieve organisaties.

 

Lees meer: MEER VOOR ELKAAR - VERVOLG

Pagina 1 van 6

Twitter nieuws