U bevindt zich hier: HomeNieuwsActueelWijkraad zoekt bestuursleden

Wijkraad zoekt bestuursleden

Wijkraad Overbos zoekt op korte termijn

een VOORZITTER en een SECRETARIS

WR werv pl3
De term "participatie" (door de wijkbewoner) is zo langzamerhand een vast begrip geworden bij de gemeente en andere instanties die het welzijn in onze wijk proberen vorm te geven. Dit heeft geleid tot een toenemend beroep op de wijkraad Overbos, als vertegenwoordiger van de belangen van de wijkbewoners, om deel te nemen aan allerhande vormen van overleg en beleidsstukken kritisch door te lezen.
Dit vergt van de wijkraadsleden een stevige inzet qua tijd, alsmede de bereidheid om hun kennis en vaardigheden op vele gebieden uit te breiden. Het blijft vrijwilligerswerk, maar de tijd dat wijkraden vaak een ietwat gezapig imago hadden, is voorgoed voorbij.

Zoals in de 7de editie van de Nieuwsbrief Overbos reeds aangekondigd is, heeft de wijkraad hierop de "portefeuillehouders" in het leven geroepen. Dit zijn wijkraadsleden die zich op een bepaald terrein (b.v. ruimtelijke ordening) toeleggen, waar nodig cursussen volgen, en zowel binnen als buiten de wijkraad het eerste aanspreekpunt zijn op hun specifieke terrein. Hoewel nog niet alle portefeuilles over een definitieve houder beschikken, zijn op dit gebied al behoorlijke vorderingen gemaakt.

Het dagelijks bestuur van de wijkraad bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en de portefeuillehouders. Duidelijk mag zijn dat ook aan de rollen van voorzitter en secretaris behoorlijke eisen worden gesteld qua inzetbaarheid, slagvaardigheid en beschikbare tijd.

Wat de interne organisatie betreft, dienen zij ervoor te zorgen dat alle activiteiten vlot en adequaat gecoördineerd worden, terwijl ook zaken als statuten en huisregels aan een grondige makeover toe zijn.

De voorzitter treedt naar buiten op als eerste vertegenwoordiger van de wijkraad. Hij/zij zorgt o.m. voor het onderhouden en uitbreiden van een netwerk. (Het voorzitten van de wijkraadsvergadering wordt tegenwoordig bij toerbeurt gedaan.)
De secretaris houdt de administratie en correspondentie bij. Hij/zij zorgt er o.m. voor dat binnengekomen stukken en berichten snel naar de juiste wijkraadsleden doorgestuurd worden en dat vragen en verzoeken van buiten vlot beantwoord worden.
Beide posities bevatten flinke uitdagingen, en vragen om sociaal vaardige mensen die graag hun tanden in iets zetten.

De huidige voorzitter en secretaris hebben aangegeven dat zij, na een aantal jaren van volledige inzet, graag een stapje terug willen doen. Om deze reden zoekt wijkraad Overbos op korte termijn

een VOORZITTER en een SECRETARIS.

Van kandidaten die deze boeiende uitdaging willen aannemen, wordt verwacht dat zij:
  • de wijk Overbos een warm hart toedragen (de voorzitter dient ook in Overbos te wonen)
  • zich graag als vrijwilliger inzetten
  • geïnteresseerd zijn in het verbeteren en handhaven van de leefbaarheid in de wijk
  • een proactieve instelling hebben en de ontwikkelingen in de wijk op de voet willen volgen
  • enige bestuurlijke ervaring hebben, dan wel bereid zijn zich hierin bij te laten scholen
De wijkraad heeft het volgende te bieden:
  • een enthousiast, actief en onderling hartelijk team dat inmiddels een goede reputatie heeft opgebouwd bij de instanties waarmee samengewerkt wordt
  • een werkomgeving die doordrongen is van de noodzaak om te streven naar een organisatie op "professioneel" niveau
  • mogelijkheden tot ontplooiing door het volgen van cursussen en workshops en het opdoen van veel ervaring
  • een uitgebreid netwerk binnen de Haarlemmermeer
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het secretariaat van de wijkraad: