U bevindt zich hier: HomeNieuwsActueel

Op deze pagina vind u het nieuws van de wijk Overbos Hoofddorp.

 

zomerfeest overbos 2018

Zaterdag 30 juni is het zover

Event Poll 1220x900
 
Op zaterdag 30 juni van 10:00 tot 17:00 wordt ons jaarlijkse wijkfeest met braderie weer gehouden in het wijkpark en het aangrenzende winkelcentrum. Inschrijven voor de kramen op de braderie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Klik hier voor een actuele plattegrond van de braderie. Voor meer informatie, ga naar dit evenement op onze facebookpagina.

Afscheid Jo-Else Seinstra

“Het waren twee fantastische ...”

Tijdens de bewonersvergadering van 14 februari 2018 heeft de wijkraad afscheid genomen van gebiedsmanager Jo-Else Seinstra. Voorzitter Johan Trompert roemde de goede samenwerking, die helaas slechts 1 jaar en 1 maand geduurd heeft.
 
Op deze avond hebben de wijkraadsleden en overige deelnemers aan deze openbare vergadering ook kennis kunnen maken met haar opvolgster, Barbara Verbeek.
Een uitgebreid interview met de nieuwe gebiedsmanager komt in de Nieuwsbrief Overbos, editie 15, te staan.
  JoElse farewell

Bewonersvergadering 14 februari 2018

BewVerg20180214 V2

Leuke kerstboominzameling 2018

Toch weer meer bomen!

KB2018 20

Voor meer foto's zie Activiteiten >> Foto's recente activiteiten.

Afgelopen zaterdag vond bij en in buurtcentrum De Boskern de jaarlijkse kerstboominzameling plaats, georganiseerd door Wijkraad Overbos, i.s.m. Meerlanden en Maatvast. Het bleef dit keer droog, een omstandigheid die door zowel de aanslepers als de ontvangers van de bomen zeer gewaardeerd werd.
Ook binnen was de stemming uitstekend. Na de adminstratieve afhandeling van de aangeleverde bomen konden de kinderen zich te goed doen aan warme chocolademelk en stroopwafels, wederom met royale hand aangeleverd door onze plaatselijke Albert Heijn. Er kon gekleurd, getekend en naar video's gekeken worden.
Hoewel dit niet het belangrijkste aspect is, was het toch leuk om te constateren dat de dalende lijn in het totale aantal bomen (2016: 565, 2017: 466) radicaal omgekeerd is: 643 bomen!

kerstboominzameling 2018

wijkraad flyer

bericht van de boskern

Entrance
Vanaf september weer bruisende activiteiten in de Boskern, met o.a. bingo en open huis.
M.i.v. september is het nieuwe seizoen weer van start gegaan in wijkgebouw de Boskern, Liesbos 24, Hoofddorp. Zowel buurtbewoners, scholieren als vrijwilligers zijn weer terug van vakantie, dus de activiteiten gaan ook weer van start.
We beginnen met een gezellige bingo op zondag 10 september 13.00-17.00 uur (zaal open 12.30 uur) en vervolgens op zaterdag 23 september (burendag) een open huis van 13.00-17.00 uur met diverse workshops ( o.a. yoga voor volwassenen, yoga voor kinderen, chinese dans, mindfulness) en natuurlijk gezelligheid in de vorm van oudhollands spellen. Voor de kids een springkussen voor de deur, dus zeker de moeite waard om even langs te komen. Voor de innerlijke mens gratis koffie/thee bij binnenkomst en natuurlijk ook lekkere hapjes gedurende deze middag.
 
Wijkgebouw de Boskern is gevestigd in de wijk Overbos, Liesbos 24 en is maandag t/m vrijdag geopend van 09.00-17.00 uur, en op verzoek ook in het weekend. Eens in de 14 dagen ook geopend op zondag van 13.00-17.00 uur.
Dagelijks vinden hier activiteiten plaats, zoals klaverjassen, bridge, mindfulness, chinese dans, biljarten, etc. maar ook komt men hier samen om te handwerken, te knutselen, een spelletje te doen of men komt gewoon even binnenlopen voor een praatje met buurtbewoners, die elkaar in het wijkgebouw ontmoeten.
Meerdere keren per week is ook het Pluspunt van Meerwaarde aanwezig voor het beantwoorden van vragen of adviseren bij problemen.
Op donderdagmiddag heeft het Finacieel Café spreekuur in de boskern, kortom, er is heel veel bedrijvigheid in de Boskern.
 
Voor een complete agenda kan men kijken op www.maatvast.nl, de Boskern.

WIJKFEEST OVERBOS STERKER DAN HET WEER

Slechts de financiering blijft een punt van zorg

Zf2017-29
 
Tijdens de laatste voorbereidingen, vroeg in de ochtend van 24 juni, leek het even of deze 13de aflevering van het zomerfeest een nogal waterig evenement zou worden. Echter, vanaf de officiële begintijd trok de regen weg en werd men nog slechts bij tijd en wijle geplaagd door een stevige windvlaag. De zon was nagenoeg onzichtbaar, maar de wolken lieten de hele dag onbeschaamd zien hoeveel tinten grijs er bestaan.
De bezoekers waren door deze omstandigheden totaal niet ontmoedigd en liepen vrolijk langs de marktkramen, deden mee met sportclinics en lieten zich vermaken door de diverse entertainers. Ook winkelcentrum 't Paradijs was feestelijk aangekleed en presenteerde o.m. een rad van fortuin en een kindermodeshow. Meerradio was aanwezig op het plein.
Totaan het einde bleef het overal druk. De organisatoren konden na afloop tevreden vaststellen dat de zomerfeesttraditie van Overbos nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet.
 

Samenwerkende organisatoren

Net als vorig jaar werd het feest georganiseerd door Wijkraad Overbos, Sportservice Haarlemmermeer en de winkelcentrum 't Paradijs. Deze aanpak, waarbij elke partner een eigen helder afgebakend deel verzorgt, blijkt in de praktijk goed te werken.
 

Braderie

De kraamhuurders die door de ochtendregen en windvlagen het wijkpark binnenreden, bleken in hun werk gepokt en gemazeld te zijn en hadden vaak extra zeiltjes en stokken meegebracht waarmee zij vernuftige constructies aan de achterzijde van hun kraam bouwden.
Er waren weer veel vertrouwde gezichten. Tegen de tijd dat zij gesettled waren, hield de regen op, keurig op tijd voor de eerste klanten.
 

Sportverenigingen

Gecoördineerd door Sportservice Haarlemmermeer presenteerden de lokale sportverenigingen hun sport, vaak in de vorm van demo's of clinics. De bezoekers toonden zich geïnteresseerd en deden graag mee.
We willen hierbij vooral onze bewondering uitspreken voor de leden van de badmintonvereniging die kans zagen om bij deze wind hun vederlichte shuttles toch nog bij elkaar in de buurt te krijgen.
De kanolessen in de wijkparkvijver waren ook weer zeer populair. Hollanders blijven een watervolk.
  Zf2017-14 

Toneelworkshop, entertainment en scouting

Aan het begin van het feest gaf een medewerkster van Stichting RAUW een toneelworkshop. Padvinders van scouting Paula Geerts die aanwezig waren voor hun eigen promotieactiviteiten, namen hier gretig aan deel. Ook onder het publiek van nieuwkomer Sven Tertainment met zijn kindershows en vertrouwde jongleur/acrobaat Jos Tipker waren zij prominent aanwezig.
 

Nog gezocht: duurzaam financieel fundament

Wanneer we vaststellen dat de formule van de zomerfeesten in Overbos nog steeds zeer succesvol is in het aantrekken van een breed en talrijk publiek waarin de wijkbewoners elkaar in al hun gedifferentieerdheid tegenkomen, dan blijft eigenlijk alleen de financiering een punt van zorg. Het is van essentieel belang dat dit feest laagdrempelig, d.w.z. gratis toegankelijk blijft.
Na het teruglopen van de subsidiëring door de gemeente heeft de wijkraad zich ingespannen om langs andere wegen fondsen te werven. Dit is slechts gedeeltelijk gelukt.
Echte ‘crowd funding’ is voor een wijkfeest niet het aangewezen middel gebleken, aangezien er, behalve publiciteit, geen “aandelen” of andere privileges tegenover donaties gesteld kunnen worden.
Wel hebben alle wijkraadsleden gecollecteerd voor het Oranjefonds. De helft van de opbrengst gaat naar de wijkraad. Het bedrag was bij het schrijven van dit verslag nog niet bekend.

Pagina 1 van 5

Twitter nieuws