Wijkraad Overbos

De Wijkraad Overbos is een vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van de bewoners en wil daarmee de leefbaarheid en veiligheid in de wijk bevorderen. Dit doet de wijkraad door goed te luisteren naar de ideeën en opmerkingen van bewoners. We geven gevraagd en ongevraagd advies aan Burgemeester en Wethouders over alle onderwerpen die voor de wijk Overbos van belang zijn.

De wijkraad werkt nauw samen met de gemeente, Meerwaarde, stichting Maatvast, Ymere, de wijkagent en Sportservice Haarlemmermeer.

Mededelingen

Bekijk de 14de editie van de Nieuwsbrief Overbos:  Nieuwsbrief Overbos 16-10-2017.

Deadline kopij voor editie 15 van Nieuwsbrief Overbos: 3 november 2017

Folder 'Alert in de Wijk' (i.v.m. bewonersavond) staat onder De Wijkraad > Downloads - Overig

Reactie gemeente op punten WR over Bestemmingsplan staat onder De Wijkraad > Downloads - Overig

Verslag Wijkschouw 2017 staat onder De Wijkraad > Downloads - Overig

Bosbode: Archief met alle jaargangen nu bereikbaar op onze site!  De Wijkraad > Downloads . Daar staan inmiddels ook de voorgaande edities van onze nieuwsbrief.

Recent nieuws

bericht van de boskern
Entrance
Vanaf september weer bruisende activiteiten in de Boskern, met o.a. bingo en open huis.
M.i.v. september is het nieuwe seizoen weer van start gegaan in wijkgebouw de Boskern, Liesbos 24, Hoofddorp. Zowel buurtbewoners, scholieren als vrijwilligers zijn weer terug van vakantie, dus de activiteiten gaan ook weer van start.
We beginnen met een gezellige bingo op zondag 10 september 13.00-17.00 uur (zaal open 12.30 uur) en vervolgens op zaterdag 23 september (burendag) een open huis van 13.00-17.00 uur met diverse workshops ( o.a. yoga voor volwassenen, yoga voor kinderen, chinese dans, mindfulness) en natuurlijk gezelligheid in de vorm van oudhollands spellen. Voor de kids een springkussen voor de deur, dus zeker de moeite waard om even langs te komen. Voor de innerlijke mens gratis koffie/thee bij binnenkomst en natuurlijk ook lekkere hapjes gedurende deze middag.

Wijkgebouw de Boskern is gevestigd in de wijk Overbos, Liesbos 24 en is maandag t/m vrijdag geopend van 09.00-17.00 uur, en op verzoek ook in het weekend. Eens in de 14 dagen ook geopend op zondag van 13.00-17.00 uur.
Dagelijks vinden hier activiteiten plaats, zoals klaverjassen, bridge, mindfulness, chinese dans, biljarten, etc. maar ook komt men hier samen om te handwerken, te knutselen, een spelletje te doen of men komt gewoon even binnenlopen voor een praatje met buurtbewoners, die elkaar in het wijkgebouw ontmoeten.
Meerdere keren per week is ook het Pluspunt van Meerwaarde aanwezig voor het beantwoorden van vragen of adviseren bij problemen.
Op donderdagmiddag heeft het Finacieel Café spreekuur in de boskern, kortom, er is heel veel bedrijvigheid in de Boskern.

Voor een complete agenda kan men kijken op www.maatvast.nl, de Boskern.

Lees hier al het nieuws uit jouw buurt