Wijkraad Overbos

Wij zijn een Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI).

De Wijkraad Overbos is een vrijwilligersorganisatie die opkomt voor de belangen van de bewoners en wil daarmee de leefbaarheid en veiligheid in de wijk bevorderen. Dit doet de wijkraad door goed te luisteren naar de ideeën en opmerkingen van bewoners. We geven gevraagd en ongevraagd advies aan Burgemeester en Wethouders over alle onderwerpen die voor de wijk Overbos van belang zijn.

De wijkraad werkt nauw samen met de gemeente, Meerwaarde, stichting Maatvast, Ymere, de wijkagent en Sportservice Haarlemmermeer.

Ontwikkeling rond jeugdoverlast wijkpark: Haarlemmermeer.nieuws.nl

Bekijk de 24ste editie van de Nieuwsbrief Overbos Nieuwsbrief Overbos 28-03-2020.

Deadline kopij voor editie 23 van Nieuwsbrief Overbos: 15 december 2019

Financieel Jaaroverzicht 2018 staat direct onder De Wijkraad (even omlaag scrollen).

Folder 'Alert in de Wijk' staat onder De Wijkraad > Downloads - Overig

Bosbode: Archief met alle jaargangen nu bereikbaar op onze site!  De Wijkraad > Downloads . Daar staan inmiddels ook de voorgaande edities van onze nieuwsbrief.

Recent nieuws

Zomeractiviteiten voor de jeugd
 Meer voor elkaar
Kinderen en jongeren in Haarlemmermeer hoeven deze zomer niet stil te zitten. Tijdens de zomervakantie kunnen zij deelnemen aan allerlei activiteiten in de buurt georganiseerd door onder andere Bibliotheek Haarlemmermeer, Team Sportservice, Pier K, MeerWaarde en Maatvast.

Het programma voor de jeugd in Haarlemmermeer is heel gevarieerd en biedt leuke activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er onder andere voorleesmomenten voor de allerkleinsten in de Bibliotheek en is er een sportvierdaagse georganiseerd door Team Sportservice voor de wat oudere kinderen.

Pier K staat van 7 t/m 9 juli in het teken van de Kinderkunstdagen, waar kinderen van 6 t/m 12 jaar al hun creativiteit kwijt kunnen.
Op verschillende locaties van Maatvast zijn kinderactiviteitendagen met onder andere levend Stratego en een filmmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor jongeren van 12 jaar en ouder biedt Maatvast een vol programma van zomeractiviteiten in de jongerencentra. Zij kunnen bijvoorbeeld samen koken en meedoen aan een bootcamp of kickboksles.
Team Sportservice, Stichting Maatvast en MeerWaarde organiseren samen gratis Bootcamps en Voetbaltoernooien voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Bekijk het programma

Bekijk hier het volledige programma met jeugdactiviteiten in Haarlemmermeer. Deze agenda wordt regelmatig bijgewerkt.

Lees hier al het nieuws uit jouw buurt