U bevindt zich hier: HomeDe WijkraadWie zitten in de wijkraad?

Wie zitten in de wijkraad?

In onze wijkraad zitten mensen die in onze wijk wonen. Zij willen zich graag inzetten om de leefbaarheid van onze omgeving te bevorderen en in stand te houden.

Wij kunnen nog steeds medebewoners met hart voor hun wijk in onze raad gebruiken. Nu blijven nog wel eens onderwerpen liggen, omdat we te weinig mensen hebben om deze goed uit te werken.

De samenstelling van onze wijkraad is momenteel als volgt:

Johan01b 200x300
 Johan Trompert
Tel: 06-51157854

Ik ben 20 jaar geleden samen met mijn echtgenote in Overbos komen wonen. Ik heb al lang belangstelling voor de publieke zaak binnen de gemeente. Mijn bestuurlijke ervaring wil ik inzetten voor een sociale, leefbare en veilige wijk. In mijn ogen is de bundeling van krachten bij het gezamenlijke burgerinitiatief van essentieel belang om zaken voor elkaar te krijgen, soms tegen de stroom in.
Naast een fulltime baan in de industriële automatisering houd ik van lezen, muziek (maken) en lange, verre reizen.

Conny02 200x300a
Conny Tegelaars de Lange

Bram01 200x300
Bram Jansen
Groen en Milieu
Tel: 06-18817737

Mijn vrouw en ik wonen sinds 2000 met veel plezier in het Roekenbos in Hoofddorp. Wij hebben twee zonen waarvan de jongste helaas is overleden.
Na eerst 6 jaar actief geweest te zijn in de kerk ben ik in augustus 2007 lid geworden van de wijkraad. In 2008 heb ik het voorzitterschap op mij genomen wat ik recent heb overgedragen aan Johan Trompert.
In mijn werk als HR-adviseur was ik er voor de medewerker in de organisatie. Als lid van de wijkraad wil ik er zijn voor de bewoner in de wijk. Naast de functie van penningmeester beheer ik de portefeuille ‘Groen en Milieu’. Hierin vind ik het heel belangrijk onze woonomgeving netjes, schoon, gezond en dus leefbaar te houden.

Jan02 200x300
Jan Havenaar
Ruimtelijke ordening en Veiligheid

Ik ben 30 jaar geleden in Overbos komen wonen. Samen met mijn echtegenote Wil heb ik twee kinderen - allebei het huis uit - en zijn wij trotse opa en oma van twee kleinkinderen.
Ik ben altijd al geinterresseerd in leefbaarheid van mijn omgeving. Ook vanuit mijn vroegere werk ben ik daarin betrokken geweest, zowel direct uitvoerend als in bestuurlijke zin. In mijn huidige werk heb ik veel vakbonds- en OR-ervaring opgedaan. Ik werk nog fulltime maar daarna stopt de betrokkenheid niet.
Ik heb me verdiept in het Bestemmingsplan van Overbos toen aangekondigd werd dat dit herzien zou gaan worden. Met heel veel plezier ben ik daarmee in de Wijkraad Overbos aan de slag gegaan. (Verkeers)veiligheid was hier onlosmakelijk mee verbonden en voor mij een déjà vu met mijn vroegere werk.
Ik ben ervan overtuigd dat een goede leefbaarheid in de (woon)omgeving een positieve uitstraling heeft op het welbevinden van bewoners en dat participatie van bewoners met lokale overheden een versterking kan zijn van democratie. Ik vind ook dat participatie in een vroeg stadium moet plaatsvinden om die democratie te bevestigen. De nu wettelijk geregelde participatie verkeert nog in een beginfase. Er is nog veel werk in te verzetten en daar wil ik me voor inspannen: Vroege participatie voor een betere leefbaarheid.

Janny06 200x300
Janny Timmerman

Ik heb altijd in de polder gewoond. Ik ben geboren en getogen op de dijk in Badhoevedorp. Daarna heb ik gewoond op diverse adressen in Hoofddorp, waarvan de laatste twee in Overbos.
Sinds juni 2015 ben ik vrijwilliger bij de Wijkraad Overbos en nu ben ik (nog met enige ondersteuning) begonnen de portefeuille ‘Activiteiten’ te beheren.

Niels02 200x300
Niels Smith
Media en Communicatie

Ik woon met Trudy sinds 1985 in Overbos. Onze twee dochters zijn al lang uitgezwermd, en sinds 2016 ben ik ook al opa. In een vorig leven was ik eerst klinisch psycholoog en daarna IT-er.
Eind 2008 ben ik in de wijkraad begonnen als vaste notulist bij de bewonersvergaderingen. In de loop van de tijd ben ik steeds verder betrokken geraakt bij deze organisatie, vooral nadat ik in 2014 met pensioen was gegaan. Inmiddels beheer ik de portefeuille ‘Media en Communicatie’, waarin ik mij goed kan uitleven met mijn hobbies: illustreren, animaties maken en teksten schrijven.

Harma01
Harma Borg
Algemeen lid

Sinds 1 april 2010 woont ons gezin in Overbos. Omdat onze kinderen aan het opgroeien zijn en ik daarbij ook de omgeving belangrijk vind, ben ik lid geworden van de wijkraad.

Als wijkraadslid heb je invloed op bepaalde zaken die de gemeente beslist. Ook heb je directer contact met diverse instanties en weet je sneller de weg te vinden naar de juiste persoon, wat soms erg prettig is en vooral handig kan zijn.

Ik kan dan ook een ieder wie wil mee praten over zijn eigen leefomgeving adviseren lid te worden van deze gezellige wijkraad.

Jaap03
Jaap Jager
Algemeen lid

Ben een gepensioneerd Mechanical/Structual Detail Designer welke al ruim 23 jaar in Overbos woont.
Als algemeen wijkraadslid wil ik mij volledig inzetten voor de leefbaarheid en veiligheid van onze groene wijk.
Mijn overige vrije tijd vul ik met lezen, fotograferen, muziek luisteren, fietsen en wandelen met mijn hondje Rakker.